إما ترمى الماء. أو تحط فيها نسبة ملح خفيفة و تحط فيها ألجبنه اللي قطعتها
صناعة الجبنه فى المنــــــــــــــــــزل
و الطريقة هى:
1) لازم يكون مصدر اللبن موثوق فيه ...
2)في مادة اسمها المنفحة و هي مادة تنحط على اللبن عشان يمسك و يكون كتله واحدة يعنى المادة هذه تجبن اللبن ... اعتقد إن المادة ممكن تتباع في الصيدليات أو من مصانع الجبن
لكن طبعا من الصيدليات أفضل بكثير عشان تكون مضمونه
3) تجيب اللبن و تسخنه لمدة 3 دقايق... يعنى مجرد انه يكون فاتر
4) لكل 10 لتر لبن تحط عليها ملعقة طعام من المنفحة
5) استمر في التقليب تقريبا لمدة نص ساعة أو لغاية ما تحس إن اللبن اصبح كتله متماسكة كأنه قطعة واحدة ثم اتركه لمده 4 ساعات مع التغطية
6) بعدين تجيب صفايه و تصفيه من الماء و تجيب شي ثقيل و تضغط عليه عشان ينزل كل الماء اللي فيه و اتركها لمده ساعة تقريبا
7) و بعدين قطعها حسب الرغبة و بالنسبة للماء حاجة من الثنين
المصدر: منـتـديات أغـــنـامwkhum hg[fki td hglk.g hgl,sl
المفضلات